NATUSAT Mineral Sticks - Минерална основа, 8 кг

Основен минерален фураж, без зърнени култури

67.20 лв.

(8.40 лв. / кг, вкл. 20% ДДС. - плюс доставка)

Съдържание: 8 кг

Доставка до вторник, 23. април, ако поръчате до понеделник до 13:00 часа.

На склад

Безплатна доставка до България над 169.00 лв.
Повече информация за изпращането и доставката

Характеристики:

 • Подпомага нервната система
 • За здрави копита, кожа и козина
 • Подпомага здравословна мозъчна функция

Арт.-№: NAT-22351, Съдържание: 8 кг, EAN: 4260378070012

Описание

Специалните минерални пръчици Mineral Sticks - Минерална основа основа съдържат различни хранителни вещества, включително:

Калций: Много е важен за тялото. Освен всичко друго, той е основен градивен материал за костите и зъбите, компонент в процеса на съсирване на кръвта и заздравяването на рани и стабилизира нервните клетки.

Фосфор: играе, наред с други неща, като АТФ (аденозин трифосфат, енергийната молекула в организма) най-важната роля в енергийния метаболизъм и е компонент на ДНК.Фосфорът също участва в буферните процеси в организма

Магнезий: Стимулира много ензими в енергийния метаболизъм на нервните пътища и следователно е необходим за безпроблемна обработка на стимулите. Липсата на магнезий може да доведе до затруднено концентриране и нервност.

Витамин А: важен за много метаболитни процеси. Липсата на витамин А влошава зрението, репродуктивната способност, защитата на кожата и лигавиците и имунната система

Витамин D3: Предлага се в активна форма като хормон в тялото, необходим за метаболитни процеси с калций, фосфор и витамин А, служи за подпомагане на имунния отговор на белите кръвни клетки, а витамин D може също да ограничи неконтролирания растеж на тъканите.

Витамин Е: Защитава вещества, чувствителни към окисляване, включително хормони и наситени мастни киселини. Витамин Е транспортира кислород до мускулните клетки. Кислородът е важен за преобразуването на енергия в мускулите. Ако има недостиг на кислород в мускулната клетка, млечната киселина се произвежда като страничен продукт по време на производството на енергия. Твърде много млечна киселина в мускулите може да доведе до свръхкиселинност.

Витамин B1: Наричан още тиамин, участва в процесите на енергиен метаболизъм и предаване на стимули.

Витамин B2: е от групата на коензимите, които са важни за метаболитните процеси в клетката за въглехидрати, мазнини и протеини. По този начин витамин B2 има влияние върху производството на енергия, разграждането на хомоцистеина и растежа на тъканите.

Витамин B6: Формира основата за гладкото протичане на протеиновия и енергийния метаболизъм и следователно за поддържане на подходящо ниво на кръвната захар. Витамин B6 влияе върху образуването на невротрансмитери. Балансираното ниво на хормоните е от решаващо значение за балансирана и ефективна психика.

Биотин: Има централно значение за поддържане на здрави копита, кожа и козина. Биотинът е регулатор в процеса на зароговяване на кожата и космите и укрепва структурата на копитния рог.

Никотинова киселина: е форма на ниацин. Ниацинът е важен, наред с други неща, за синтеза на карнитин, холин, адреналин и мелатонин. От съществено значение за безпроблемната мозъчна функция, служи като източник на сяра. Наред с други неща, сярата е необходима за образуването на цистеин и таурин, за комплексно свързване с тежки метали и за образуване на тъкани.

Пантотенова киселина: Вижте витамин В6.

Йод: важен за образуването на хормони на щитовидната жлеза. Действа като антиоксидант, има положителен ефект върху имунната система и липидния метаболизъм.

Кобалт: компонент на кобаламина, виж витамин B12.

Витамин B12: Наричан още кобаламин. Необходим е за образуването на метионин и активирането на фолиевата киселина. В комбинация с фолиева киселина, витамин B12 е отговорен за подпомагането на синтеза на ДНК и по този начин осигурява безпроблемно делене на клетките. Витамин В12 предпазва и нервните клетки.

Мед: основен микроелемент за тялото, който е необходим за различни метаболитни процеси, като образуване на кръв и имунен отговор. Освен това е от съществено значение за правилната пигментация на кожата, за образуването на подкожна съединителна тъкан и за защита на нервните клетки.

Манган: Активира важни ензими, участващи в енергийния синтез и по този начин може да осигури правилното развитие на мускулите и стабилни кости.

Селен: В комбинация с витамин Е предпазва клетъчните стени от свободните радикали. Освен това снабдяването със селен според нуждите гарантира безпроблемна функция на мускулите.

Цинк: Е основен микроелемент и отговорен за повече от 200 ензима в организма. Цинкът може да бъде важен или за синтеза, или за самата ензимна функция. В допълнение, цинкът, заедно с други микроелементи и витамини, осигурява гладко дублиране на ДНК по време на клетъчното делене. Цинк-зависимите ензими включват, например, карбоанхидраза (киселинно-алкален и воден баланс) и карбоксипептидаза (смилане на протеини). Цинкът е важен и за имунния отговор, хормоналния баланс и защитата на клетките от свободните радикали.

Съвети за хранене:

 • Поради по-високото съдържание на витамин D3 и микроелементи в сравнение с пълноценните фуражи, този минерален фураж може да се дава на коне само до 130 g на животно на ден.
Тип храна: хранителни добавки за коне
Състав
 • Калциев карбонат
 • тесто от ленено семе
 • калциев фосфат
 • оризови трици
 • зелено брашно
 • меласа от цвекло
 • магнезиев диоксид
 • соево масло
 • натриев хлорид
Съставки

Аналитични компоненти

Съставки
Калций11 %
фосфор3,6 %
Натрий5,3 %
магнезий2 %

Хранителни физиологични добавки на kg

Съставки
Витамин А600.000 IU
Витамин D360.000 IU
витамин Е α-токоферол ацетат1.800 мг
Витамин В120 мг
Витамин В250 мг
Витамин В650 мг
Витамин В12250 µg
Биотин750 µg
Никотинова киселина250 мг
Пантотенова киселина140 мг
йод в калциев йодат50 мг
кобалт в кобалтов сулфат20 мг
мед в меден оксид500 мг
манганов оксид2.000 мг
Селен Е8 като натриев селенит25 мг
цинков оксид4.000 мг
NATUSAT

Продуктови ревюта

рецензии на български за NATUSAT Mineral Sticks - Минерална основа

8 клиентски рецензии на други езици

4,5 от 5 звезди
5 звезди
7 (58%)
4 звезди
4 (33%)
3 звезди
1 (8%)
2 звезди
0 (0%)
1 звезда
0 (0%)

12 оценки

Все още няма рецензии на български, но 8 рецензии на други езици.


Сходни продукти:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Клиентите, които си купиха "Mineral Sticks - Минерална основа" , също така купуват:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder