Грижа без силикони

Грижа без силикони

Натуралната козметика и продуктите за грижа без силикони вече са познати на всички и вече са се наложили и в грижата за животните. Но каква е разликата между продуктите за грижа със и без силикони? За нас е важно да изясним въпроса как действа грижата без силикони и какви предимства обещава.

Силиконово масло - за производството и действието

Силиконовите масла са синтетично произведени масла. Течност, която е безцветна и без мирис и очевидно е придобила популярност в конвенционалната козметика поради способността си да разплита косата. Основният компонент е силиций. При нанасяне силиконовото масло бързо се разнася във всички посоки и оставя херметичен филм върху повърхността на косата или козината, което улеснява разресването. Перспективи за безболезнено разресване, които определено звучат обещаващо. По-задълбоченото навлизане в тази тема обаче показва предимно недостатъците.

Силиконите могат трайно да увредят (конския) косъм, но защо?

Как действат силиконите? Тъй като те прилепват към повърхността на косъма и козината като филм, правят структурата да изглежда свежа и здрава, но вътрешността на косъма остава неподдържана и постепенно изсъхва. С всяка употреба слоят върху козината и гривата става все по-дебел. С течение на времето се развиват нацепени краища и структурата на косъма става чуплива.

Преминаване от конвенционална грижа към естествени продукти

Решихте ли да прекъснете порочния кръг и да регенерирате и заздравите конската коса с продукти за грижа без силикони? Тогава трябва да знаете, че промяната изисква малко търпение. Но търпението си заслужава:

Подхранващите хранителни вещества в спрейовете за козина и грива без силикони могат да действат само след като многото слоеве от конвенционалните продукти са отстранени и нетретираната козина се покаже отново. След дълготрайно увреждане, част от процеса на преход е, че структурата на косъма първоначално се влошава. Само когато всички силиконови слоеве са отстранен, внимателно подбраните съставки могат да подхранват косата. Възстановяването на структурата на косъма вече може да започне. CXEVALO обича да нарича тази фаза силиконова детоксикация.

Ще ви покажем как става с продуктите на CXEVALO:

Редовното миене с шампоани без силикон спомага за постепенното премахване на образувалите се силиконови слоеве. Това е последвано от фазата на възстановяване на увредената коса. Нашият съвет: Шампоанът с лавандула - за почистване и грижа.

В внимателно проектирана гама от грижи, производителят залага на уникален комплекс от натурални масла и растителни вещества, които едновременно овлажняват и снабдяват косъма с растителни протеини.

Погрижете се интензивно и възстановете блясъка със спрейове за грива и опашка

Често се купуват специално спрейове за грива и опашка, за да се улесни разресването и да се придаде великолепен блясък на косъма.

Ето защо CXEVALO си постави за задача да разработи подходящ комплекс, който да покрива и двете на естествена основа.

Естествените масла включват органично масло от семена на броколи, което позволява гладко разресване без уплътняване на косъма. В комбинация с пшеничен протеин, увредения косъм се възстановява, а мекотата и блясъкът се възстановяват естествено. Базата от пшеничен протеин също така позволява производството на напълно вегански спрей за грива и опашка.

В крайна сметка лецитинът гарантира, че влагата се съхранява в косъма дълго време и той отново е еластичен и жизнен.

Нашето заключение и препоръки

Всеки, който се осмели да премине към натурални продукти за грижа, ще бъде подложен на тест за търпение, но в дългосрочен план ще бъде доволен от крайния резултат. Внимателно подбраните компоненти могат да бъдат ефективни само след като косата е освободена от всички остатъци от предишни продукти за грижа. След това ценните масла и растителни протеини могат да проникнат в по-дълбоките слоеве на косъма за дълго време и да осигурят цялостна грижа. Крайният резултат се вижда: дълготраен блясък и неустоима еластичност. И всичко това в името на околната среда, животните и козината.

Тъй като тъмният и светлият конски косъм разчитат на различни съставки за грижа, вие ще намерите правилния естествен спрей за грива от CXEVALO и за двата типа:

Спрей за грива и опашка за тъмни коне

Спрей за грива и опашка за светли коне