Dr. Weyrauch Nr. 17 Feuerstrahl прах

Витамин B12 за висока работоспособност и здраве

259.62 лв. 287.99 лв. -10%

(259.62 лв. / кг, вкл. 20% ДДС. - плюс доставка)

Съдържание: 1.000 г

Доставка до понеделник, 24. април

В наличност от 17. април

Защо отнема повече време?

Защо отнема повече време? Този продукт в момента не е в наличност, но ще бъде доставен скоро. Можете да направите директна поръчка - продуктът ще ви бъде изпратен веднага след като пристигне на склад. Затворете бележката

Безплатна доставка до България.
Информация за доставка и връщане

Характеристики:

 • Поддържа здравата нервна функция
 • Висока бионаличност
 • Идеално при смяна на козината

Арт.-№: WEY-Pferd-17.4, Съдържание: 1.000 г, EAN: 4260614540682

Описание

Загуба на работоспособност и нервност, хронични или изтощяващи заболявания, но също и сериозни проблеми при смяна на козината при по-възрастните коне са добри причини да преосмислите снабдяването на коня с витамини. Състезателните коне също се възползват от висококачествено снабдяване с антиоксидантни хранителни вещества и витамини от B комплекса. No. 17 Feuerstrahl е витаминен бустер, в който особено витамините от В комплекса са вградени в бърза и лесна за транспортиране основа от мед, бирена мая, лецитин и екстракт от червени плодове и ликопен. Това подобрява бионаличността на витамините и има витаминоспестяващ ефект.

Витамин В12 за висока работоспособност и здраве

В допълнение към мастноразтворимите витамини A, D, E и K, Feuerstrahl е богат на витамин B12, наред с други неща. Липсата на витамин B12 се счита за отговорна, наред с други неща, за развитието на нитрозативен стрес (и митохондриопатиите, които той предизвиква), който от своя страна се смята за причина за развитието на така наречените мултисистемни заболявания (изтощение, апатия, болки в мускулите и ставите, нарушения на концентрацията, затруднено разбиране и депресия). Витамин B12 участва в метаболизма в система, която прихваща агресивните радикали азотен оксид и по този начин насърчава клетъчното дишане и здравето на клетките. Витамин B12 също е незаменим в състезателния спорт. Адекватният прием на витамин B12 осигурява устойчиви, свежи червени кръвни клетки, които пренасят вдишания кислород през най-малките капиляри до периферията на тялото. Това подобрява кръвообращението в мускулите, мозъка, кожата и вътрешните органи, което е изключително полезно не само за високопроизводителни спортисти, но и за много възрастни коне.

Витамини от група В за сила на нервите

Базираната на нуждите доставка на витамини от група В, лецитин и глутамин е важна за регенерацията на нервните клетки. Липсата на витамин В води до нервни разстройства, нарушения в развитието на мозъка, психози и много други психични проблеми. Докато дефицитът на витамин B1 също води до спазми и парализа, дефицитът на витамин B2 е по-вероятно да причини проблеми с лигавиците и кожата. Дефицитът на витамин B6 води до липса на изграждане на мускули в допълнение към нарушения на нервната тъкан. Биотинът действа като коензим. Проблеми с мускулите и кожата, както и нарушения в растежа на косата бяха открити при експерименти с дефицит. Твърди се, че биотинът стимулира растежа на копитата.

Активирането на много витамини от група В зависи от снабдяването с микроелементи според нуждите.

Последни познания за витамин D

Витамин D в момента е в центъра на изследванията в областта на храненето. Тъй като собственото образуване на тялото не е достатъчно, поне при хората, се препоръчва добавка. Липсата на витамин D е свързана с нарушения в метаболизма на инсулина и повишено възпаление. Увеличеното снабдяване с витамин D е в състояние значително да намали инсулиновата резистентност при хора с непоносимост към глюкоза (Pharmazeutische Zeitung юни 2012 г.). Такива познания със сигурност могат да бъдат пренесени върху коня.

Висока бионаличност чрез микроелементи от растения

В сравнение с всички други продукти на dr.Weyrauch, ние използвахме по изключение синтетични витамини (с изключение на витамин Е), тъй като не беше възможно да се набавят витамините от естествени източници. Въпреки това, под формата на прах, те са свързани в основа от сушен мед и червени плодове, за да се осигури особено висока наличност на витамините. Както всички продукти на dr.Weyrauch, Nr. 17 Feuerstrahl не съдържа консерванти, овкусители или свързващи вещества!

Филохинонът (витамин K1) е избран за Nr. 17 Feuerstrahl витамин K, който представлява особено висококачествена форма.

Докато транспортирането на витамините се подпомага от хранителните мицели в течна форма, ние работим с прахообразната форма Nr.17 Feuerstrahl, като вграждаме витамините в основа от висококачествени антиоксидантни хранителни вещества като антоцианини от боровинки, специални полизахариди от годжи бери и ликопен от домата. Това създава "ефект на спестяване на витамини". В допълнение, глутаминът е включен във формулата под формата на прах. Глутаминът е важна аминокиселина с голямо значение за мускулите, здравето на клетките, мисленето и паметта.

Вече се е доказал: Nr. 17 Feuerstrahl на прах

Прахообразният Feuerstrahl е базиран на основа от лецитин, бирена мая, кора от нар и прах от боровинки и изсушен мед. За разлика от горната течна форма, той съдържа глутамин, екстракт от боровинки и годжи бери и ликопен.

Добър помощник и спешна помощ

Nr. 17 Feuerstrahl, независимо дали е в прахообразна или течна форма, е най-добре да се дава в зависимост от ситуацията или редовно при смяна на козината, за да компенсира недостига на витамини на базата на Nr. 4 Goldwert. Препоръчва се постоянно допълнително хранене, ако е само в ниски дози или при невъзможност за паша.

Препоръка за хранене:

 • Хранително количество от 15 до 30 g или ml на кон на ден, понита и малки коне съответно по-малко.
 • Поради повишеното съдържание на витамини, моля, не давайте повече от 40 g или ml на кон на ден. Този продукт е съвместим с ADMR.
Тип храна: хранителни добавки за коне
Съставки

добавки

Съставки на кг
Витамин А E672 хидрат75.000 IU
Витамин Е като естествен витамин Е10.000 мг
Витамин D37.500 IU
ß-каротин2.500 мг
витамин C25.000 мг
Витамин В1 като тиамин1.750 мг
Витамин В2 като рибофлавин500 мг
Никотинова киселина1.250 мг
Пантотенова киселина1.250 мг
Витамин В6 като пиридоксин1.250 мг
Фолиева киселина500 мг
Биотин25.000 µg
Витамин В12 кобалдамин50.000 µg
Холин като холин тартрат15.000 мг
Карнитин като карнитин тартарат30.000 мг
Глутамин75.000 мг
Екстракт от годжи бери (50% полизахарид)50.000 мг
eкстракт от люцерна (25% хлорофил)50.000 мг
Екстракт от боровинки (10% антоцианини)2.500 мг
Ликопен от домати (5% ликопин)125 мг

аналитични компоненти

Съставки
Суров протеин10 %
Сурови мазнини6 %
Сурови фибри3 %
Сурова пепел5 %
Състав
 • Кори от нар
 • Лецитин
 • Боровинки
 • Касис
 • сушен мед
 • Арония на прах
Dr. Weyrauch

Въпроси и отговори относно Dr. Weyrauch Nr. 17 Feuerstrahl прах

Получавайте специфични отговори от клиенти, които са закупили този продукт

Продуктови ревюта

рецензии на български за Dr. Weyrauch Nr. 17 Feuerstrahl прах

4 клиентски рецензии на други езици

4,9 от 5 звезди
5 звезди
9 (90%)
4 звезди
1 (10%)
3 звезди
0 (0%)
2 звезди
0 (0%)
1 звезда
0 (0%)

10 оценки

Все още няма рецензии на български, но 4 рецензии на други езици.


Сходни продукти:

  Клиентите, които си купиха "Nr. 17 Feuerstrahl прах" , също така купуват: