Dr. Weyrauch Nr. 19 Mordskerl

Подпомага здравата мускулна функция

287.99 лв.

(191.99 лв. / кг, вкл. 20% ДДС. - плюс доставка)

Съдържание: 1.500 г

Доставка до сряда, 05. април, ако поръчате до четвъртък до 09:15 часа.

На склад

Безплатна доставка до България.
Информация за доставка и връщане

Характеристики:

 • За задоволяване на хранителните нужди на конете
 • В специални житейски и тренировъчни ситуации
 • Когато мускулите и имунната система са особено натоварени

Арт.-№: WEY-Pferd-19.2, Съдържание: 1.500 г, EAN: 4260614540798

Описание

Със специалната си комбинация от билки, аминокиселини и биоактивни хранителни вещества, Nr. Mordskerl служи за покриване на хранителните нужди на коне в специални жизнени и тренировъчни ситуации. Те включват фази, в които мускулите са особено натоварени или имунната система е под напрежение.

Този многостранен хранителен концентрат осигурява хранителни градивни елементи, от които определени коне или имат повишена нужда, или имат специфичен дефицит на хранителни вещества:

 • Коне в обучение, подготовка за лицензиране на жребци и търгове
 • Възрастни коне, които трябва да бъдат оживени
 • Жребци за укрепване на мъжеството
 • при честа смяна на конюшнята
 • при мудност, нежелание за движение и напрежение
 • при коне с конски метаболитен синдром (EMS)
 • при коне, страдащи от PSSM (миопатия на съхранение на полизахариди).
 • при коне със склонност към спазми в областта на вътрешните органи
 • хроничен бронхит
 • склонност към колики
 • при коне с масивни структурни нарушения на съединителната тъкан
 • за дългосрочно управление на психически и физически стрес на клетъчно ниво

Попури от антиоксиданти

Nr.19 Mordskerl се базира на усъвършенствана рецепта, в която специални хранителни вещества са комбинирани по взаимосвързан начин.

Включва, на първо място, лизин и метионин, две аминокиселини, чиито изисквания за изграждане на мускули са повишени. Високоефективният естествен витамин Е е два пъти по-достъпен от синтетичния витамин Е и достига до периферията на клетката за дълъг период от време.

Заедно с полифенолите от екстракт от зелен чай и олигомерни проантоцианидини от гроздови семки, както и добавените селенови дрожди и цинков хелат, се осигурява улавянето на свободните радикали - които се срещат все по-често при високопроизводителни спортове, стрес и болести.

Това е важно, тъй като свободните радикали могат да ускорят възпалителния процес, да увредят клетките и да възпрепятстват развитието на мускулите и метаболизма, както и регенерацията на съединителната тъкан.

Хранително разнообразие за мускулите

Във фазата на изграждане на мускулите или повишения мускулен метаболизъм нуждата от магнезий и манган е значително по-висока. И двете хранителни вещества осигуряват отпускането на мускулите и гладкото образуване на креатин и по този начин АТФ (доставчик на енергия). Те също участват в разграждането на лактата и глюконеогенезата (превръщането на млечната киселина в глюкоза). В Mordskerl магнезият е в ценната основа-образуваща цитратна форма, а манганът е във високо биодостъпна хелатна форма, така че бърз транспорт до тъканта е осигурен. Напрегнатата мускулатура не може да се развие, тя се подкиселява и осмолява. Това причинява болка на коня, той става неохотен и отказва да върши работата по изграждането на мускулите. Дългосрочно напрегнатите мускули създават основа за по-късно увреждане на ставите.

Изсушена на слънце диворастяща бирманска спирулина

Водораслите спирулина от дивата природа на Бирма са особено богати на спирулан, полизахарид, за който е доказано, че има имуностимулиращ и противовъзпалителен ефект в два германски университета. Освен това това водорасло осигурява целия спектър от аминокиселини, изобилие от минерали и микроелементи, както и естествен хлорофил.

Карнитин, производител на енергия

Nr. 19 Mordskerl съдържа и карнитин. Това е ендогенно вещество, което специално подпомага разграждането на мазнините с цел генериране на енергия в клетките. Само с помощта на карнитин мастните киселини навлизат в митохондриите, енергийните центрове на клетката, и по този начин могат да бъдат превърнати в АТФ. При спортове с висока производителност и в напреднала възраст нуждата е повишена или може да надхвърли собствения синтез на тялото. Нуждата от карнитин, глог, гроздови семки и магнезий се увеличава при висока работоспособност, стрес, напреднала възраст и всички ситуации, при които сърцето е особено затруднено.

Ревитализиращи билки и корени

Nr. 19 Mordskerl се базира на билкова смес от подсилващи храносмилането и ревитализиращи билки като корен от перуанска мака, сибирски женшен и канела, която между другото се счита за естествен източник на хром. Mordskerl се допълва от артишок и бял трън, които съдържат горчиви вещества и по този начин подпомагат функцията на черния дроб. Вярва се, че глогът и розмаринът укрепват сърцето.

Мистерията на Андите

Подобно на женшена, коренът от мака е едно от особено странните растения на земята. Вирее в шеметните височини на перуанските Анди от 3800 м до 5000 м. Там се смята за храна и тонизиращо средство. Силният ефект на това растение е бил трън в очите на испанските завоеватели и мисионери. Имаше забрана за отглеждане и консумация. Но жителите на Перу и Андите са запазили семената от времето на инките до наши дни. Коренът от мака отново се култивира и така днес ние също можем да бъдем част от истинско хранително чудо. Поради естеството на почвата и надморската височина в безплодните перуански Анди, мака трябваше да развие специални свойства, за да гарантира оцеляването си в този негостоприемен регион. Това обяснява и тази особена ефективност. Грудката е толкова богата на витамини и минерали, че почвата, която е изтощена след прибиране на реколтата, може да бъде засадена отново едва след десет години. Научните открития показват, че коренът от мака укрепва имунната система, има антиоксидантно действие и ревитализира свойства, за които се твърди, че противодействат на депресията и хроничната умора. Култивираният корен от мака е ценна храна, богата на витамини, желязо, цинк, магнезий, калций и фосфор. Основните активни съставки са алкалоиди, естерна смес (алфастерол) и стероид, наречен бета-ситостерол. Ефектът е подобен на този на женшена.

Mordskerl за повече сили

Mordskerl е като всички Dr. WEYRAUCH - продукти без пълнители. Всички съставки са с чисто хранително качество. Препаратът, който не съдържа свързващи вещества, аромати и добавки, както и микроелементите, свързани в хелатна форма, позволяват особено бързо усвояване на хранителните вещества и значително подобряват наличността, без да натоварват метаболизма.

Взаимоотношенията между микроелементите се основават научно на специалния метаболизъм на мускулите и съединителната тъкан.

Примери за хранене с Nr. 19 Mordskerl:

№ 19 Mordskerl осигурява градивните елементи за развитието на здрава имунна система, за разхлабване и трениране на мускулите, за подобряване на съединителната тъкан и за развиване на волята за изпълнение

 • коне за представяне (коне за състезания, продажби и търгове)
 • при смяна на обори или при инфекции
 • за укрепване на възрастни коне и реконвалесценти
 • след тежки раждания
 • за укрепване на имунната система и значително намаляване на херпесните вируси (Pulz et.al в списанието "Vital Substances" Edition 1 2011).

Препоръка за хранене:

 • Големи коне 45 g дневно (3 мерителни лъжички), съответно по-малко за малки коне.
 • Поради повишеното съдържание на микроелементи, моля, не давайте повече от 200 g на кон на ден.
Тип храна: хранителни добавки за коне
Състав
 • Сушени билки
 • Магнезиев трицитрат
 • спирулина водорасли
 • Сибирски женшен
 • Корен от мака
 • Плод от бял трън
 • Бирена мая
 • Гроздови семки
Съставки

Добавки

Съставки на кг
Лизин76 г
L-метионин12 г
L-карнитин50.000 мг
цинк Е6 като аминокиселина-цинков хелат хидрат6.000 мг
манган Е5 като аминокиселина-манганов хелат, хидрат12.000 мг
желязо като железен хелат на аминокиселини хидрат E11.500 мг
мед Е4 като меден хелат на хидратирани аминокиселини800 мг
селен в органична форма от селенови дрожди, инактивирани от Saccharomyces cerevisiae CNCM I-306018 мг
кобалт като гранули от кобалтов (II) карбонат с покритие 3b30430 мг
Натурален витамин Е.10.000 мг

Аналитични компоненти

Съставки
Суров протеин24 %
Сурови мазнини2 %
Сурови фибри17 %
Сурова пепел8 %
магнезий3,2 %
Dr. Weyrauch

Въпроси и отговори относно Dr. Weyrauch Nr. 19 Mordskerl

Получавайте специфични отговори от клиенти, които са закупили този продукт

Продуктови ревюта

рецензии на български за Dr. Weyrauch Nr. 19 Mordskerl

25 клиентски рецензии на други езици

5,0 от 5 звезди
5 звезди
34 (97%)
4 звезди
1 (2%)
3 звезди
0 (0%)
2 звезди
0 (0%)
1 звезда
0 (0%)

35 оценки

Все още няма рецензии на български, но 25 рецензии на други езици.


Сходни продукти:

  Клиентите, които си купиха "Nr. 19 Mordskerl" , също така купуват: